Information om parkeringar

 

Inom Brf Tre Källor finns det flera parkeringar.

Vi har även flera olika typer av parkeringar, allt ifrån vanlig uteplats till p-plats i garage. HSB´s Kundtjänst på Kornvägen 18 sköter kösystem samt kontraktsskrivning.

Observera att de två största områdena med parkeringar finns på Skarpbrunnavägen 9 - 11 och Tre Källorsväg 19 - 21. Det innebär att ni kanske inte kan få en p-plats nära porten just där ni bor.

Besöksparkeringar, finns på tre olika ställen; 

Skarpbrunnavägen 9 - 11, Tre Källorsväg 3 - 5 & Tre Källorsväg 19 - 21. Ansvarigt P-Bolag är Smart-P. För betalning av parkeringsavgift så kan man antingen betala med kort i automaten eller använda sig av app i mobilen.

Klicka på de olika bilderna för en översikt av hur parkeringarna ser ut!

 

Vi får ofta frågor om kösystemet. Nedan följer några frågor och svar.

Fråga: Jag har köpt en lägenhet. Ingår det en parkeringsplats?

Svar:Nej, det ingår ingen p-plats till någon lägenhet. När du flyttat in kan du ställa dig i kö för en p-plats.

Fråga: Hur lång är kötiden?

Svar: Det är väldigt svårt att säga, det beror helt och hållet på när det blir en p-plats ledig!

Fråga:Hur många parkeringsplatser får jag hyra?

Svar: Totalt max 2, dock är kötiden för att få en andra p-plats mycket lång. Och regeln är antingen 2 uteplatser, eller en uteplats samt en p-plats i antingen garage eller carport. Dock så går de som inte har någon p-plats alls före i kön

Fråga:Jag vet att min granne har mer än en 2 p-platser, varför får inte jag det?

Svar:Vad vi och HSB vet så har ingen lägenhetsinnehavare kontrakt på mer än max 2 p-platser Vi vet dock att det förekommer att en del olovligen hyr ut sina p-platser till grannar. Detta är inte tillåtet. När vi får vi reda på detta så sägs kontraktet upp.

Fråga: Varför finns det inte fler p-platser, eller varför bygger inte föreningen fler p-platser?

Svar:Utrymmet för fler p-platser är begränsat. En lösning är att bygga garage i flera våningar. Detta är dock extremt dyrt och skulle leda till kraftigt höjda hyror på alla p-platser.

Fråga:Jag har eller tänker skaffa elbil. Vilka möjligheter finns det att ladda i föreningen?

Svar: Föreningen har i dagsläget 7 st laddpunkter. 5 st är hyrda och 2 st är för besökande. För att starta laddning behöver man ladda ned app "Cloudcharge" från DEFA. Följ instruktionerna för installation av app (iphone resp android). Sök efter laddstation "TREKALLOR_001". Ibland är det enklare om man aktiverar platstjänster och står i närheten. Skicka sedan en begäran om tillgång för att få starta laddning. Inom 24 timmar kan laddning startas.

Föreningen tittar på en enklare lösning via befintligt parkeringsbolag.

Skarpbrunnavägen 9 - 11

Garaget Skarpbrunnavägen 9 - 11

Skarpbrunnavägen 13 - 19

Tre Källorsväg 3 - 5

Tre Källorsväg 9 - 15